LOGIN
blockcontent top

Vragen?


Bel 023 - 554 67 77

Meer informatie?


Download whitepaper OTP via SMS

Eenmalig wachtwoord via sms

Een eenmalig wachtwoord of one-time password (OTP) is een wachtwoord dat bij elk gebruik wijzigt met doel het moeilijker te maken ongeoorloofd toegang te krijgen. Bij een statisch wachtwoord bestaat namelijk het risico dat een indringer, als deze maar over genoeg tijd beschikt, het wachtwoord kan achterhalen. Als het wachtwoord bij elk gebruik verandert, zoals bij een eenmalig wachtwoord, is dat risico nihil.
 

Hoe werkt een eenmalig wachtwoord?

U kunt uw applicatie, loginsessie of transactie extra beveiligen met een 2FA (two factor authentication) via een One Time Password (OTP)-via-sms oplossing. Na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord wordt er een unieke verificatiecode naar de mobiele telefoon van de gebruiker verstuurd, via sms of IVR (gesproken bericht). Het gebruik van een eenmalig wachtwoord is zeer eenvoudig, voordelig en snel te implementeren.
 

Waarom een eenmalig wachtwoord?

Een eenmalig wachtwoord via sms werkt eenvoudiger en voordeliger dan andere authenticatiemethodes, zoals dure hardware tokens. Met een 2FA via sms voegt u een tweede beveiligingslaag toe. Om de kans op misbruik van privacygevoelige informatie te verkleinen, is de code maar tijdelijk geldig. Via de sms-portal krijgt u bovendien toegang tot managementinformatie en uitgebreide verzendstatistieken met diverse filtermogelijkheden.Kosten eenmalig wachtwoord

De kosten voor een oplossing met een eenmalig wachtwoord via sms zijn zeer aantrekkelijk. U betaald volgens het "Pay as you go"-model, dus alleen de kosten per sms-bericht en geen setup- of licentiekosten.

Vele toepassingen:

  • Bescherming van privacygevoelige informatie; zoals elektronische patiëntendossiers
  • Inloggen op online platform; zoals persoonlijke profielpagina's (mijn-omgeving)
  • Bevestiging van transactie; zoals een bestelling betalen via een webshop

SMS-services garandeert de beste kwaliteit!

De SMS-gateway van SMS-services is 24 / 7 beschikbaar en wordt veilig gehost in verschillende Tier 3 datacentra in Nederland (redundant). Wij maken uitsluitend gebruik van directe routes wegens het urgente karakter van de sms berichten. Hierbij worden de berichten met wachtwoorden direct afgeleverd op het netwerk waar de mobiele telefoon gebruik van maakt, om vertraging tijdens het afleveren te voorkomen.

Referenties
Interesse? Vraag een offerte aan!

Dhr. Mevr.
* Verplichte velden
blockcontent bottom