LOGIN
blockcontent top

Vragen?


Bel 023 - 554 67 77

Meer informatie?


SMS no-show ziekenhuis

No show beleid Tandartsen en Mondhygienisten

Afspraakherinnering via sms in de gezondheidszorg

Tandartsen en mondhygienisten hebben bijna dagelijks  te maken met patienten die hun afspraak niet nakomen. Patienten die te laat op hun afspraak komen of zelfs helemaal niet komen opdagen, brengen hoge kosten met zich mee. Volgens tweede kamerlid Dijkstra loopt de gehele gezondheidszorg hierdoor jaarlijkse 300 miljoen euro mis.
 
Een goed no show beleid kan in veel tandartspraktijken veel ergernissen en onnodige kosten voorkomen. Een afspraakherinnering via sms is goedkoop en effectief waardoor het no show percentage van elke tandartsenpraktijk gegarandeerd wordt verlaagd. Bovendien wordt het voor tandartsen, mondhygienisten, maar bijvoorbeeld ook othodontisten heel eenvoudig om een no show tarief te hanteren. De hoogte van de boete voor een niet nagekomen afspraak kan per praktijk varieren.

Sms reminder; hoge attentiewaarde

Sms is een zeer effectief medium met een hoge attentiewaarde. In vergelijking met een e-mail die gemiddeld door 30% van de ontvangers wordt gelezen, wordt een sms door maar liefst 95% direct na ontvangst gelezen. Bovendien is het versturen van een sms veel sneller en goedkoper dan het versturen van een brief of een telefonische herinnering.

Voordelen sms-reminders:

  • Kostenbesparing no-shows
  • Kortere wachtlijsten
  • Geen onnodige voorbereiding
  • Minder administratie
  • Voordeliger dan brief of telefoon

Waarom no show diensten van SMS-services?


SMS-services levert sinds 1999 zakelijke sms diensten en heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg. SMS-services maakt uitsluitend gebruik van A-categorie telecomproviders, waarmee wij snelle en betrouwbare levering van uw SMS afspraakherinneringen garanderen.


Referenties:

Sms reminders zijn ook uitermate geschikt voor ziekenhuizen, fysiotherapeuten, psychiaters en ondernemers.

Interesse? Vraag direct een offerte aan!

We bieden u een professionele oplossing die naadloos aansluit op uw bestaande bedrijfsprocessen en systemen. Vraag een offerte aan voor en ervaar zelf het resultaat in de verlaging van het aantal no shows binnen uw organisatie.

Vul uw gegevens in:

Dhr. Mevr.
* Verplichte velden
blockcontent bottom