LOGIN
blockcontent top

Vragen?


Bel 023 - 554 67 77

Meer informatie?
SMS no-show ziekenhuis

No-shows in ziekenhuizen verlagen met afspraak herinnering via sms

De zorg heeft te maken met een grote kostenpost van no-shows. Minister Edith Schippers heeft in 2014 haar pijlen gericht op het terugdringen van no-shows bij zorginstellingen in Nederland. Eén van de oplossingen die zij aandraagt voor het verlagen van no-shows is het versturen van sms berichten met een afspraak reminder.

Sms no-show in gebruik

Er zijn meerdere toepassingen voor het versturen van sms reminders aan patiënten en cliënten, waaronder het koppelen van uw zorgsoftware (zoals een EPD, ECD of ZIS) aan een sms gateway via een API, een zelfstandige sms-applicatie of een Email2sms oplossing. Daarnaast is het ook mogelijk andere maatwerk koppelingen te ontwikkelen.

Resultaat bewezen

SMS-services heeft in eerdere cases bewezen het aantal no-shows mede door het versturen van sms reminders met 95% te kunnen verlagen. Het Spaarne Ziekenhuis heeft na een succesvolle pilot besloten de no-show oplossing via sms definitief in te zetten. Bekijk case Spaarne Ziekenhuis ›

In de media:

Actieplan Minister Schippers tegen no-shows zorg

actieplan minister schippers no-shows zorgMinister Edith Schippers (VVD, VWS) publiceerde in een Kamerbrief van 25 oktober 2013 een voorlopige, maar wel concrete actielijst voor de gezondheidszorg. Daarin zet ze uiteen wat instellingen kunnen doen om het aantal no-shows terug te brengen.

Sms-herinnering

No-shows gelden in de zorg doorgaans als onnodig en vrij eenvoudig aan te pakken. Recent rolde het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp een pilot uit om met sms-herinneringen het aantal no-shows (18.000 per jaar) aan te pakken. Lees meer ›


Referenties:

Sms reminders zijn ook uitermate geschikt voor fysiotherapeuten, psychiaters, tandartsen en ondernemers.

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan

We bieden u een professionele oplossing die naadloos aansluit op uw bestaande bedrijfsprocessen en systemen. Vraag een offerte aan of start een pilot en ervaar zelf het resultaat in de verlaging van het aantal no-shows binnen uw organisatie.

Vul uw gegevens in:

Dhr. Mevr.
* Verplichte velden
blockcontent bottom